Mijn Intentie

Waarom wil ik behandelingen geven? Wat is mijn doel van mijn behandelingen? Cliënten vragen regelmatig of de voetreflex- en/of holistische behandeling voor bepaalde klachten werken. Dan ben ik heel terughoudend in mijn antwoord. Want iedereen is verschillend, iedereen reageert verschillend op de behandeling of heeft een bepaalde verwachting. Een pasklaar antwoord heb ik niet en kan ik niet geven.

 

Toch geef ik mijn behandelingen met overtuiging omdat ik weet dat er processen in gang worden gezet, alleen is dat niet altijd wat mijn cliënten op dat moment verwachten of graag zouden willen. Later realiseren ze dat er eerst een ander proces nodig was om een klacht te verminderen.

 

Waarom voetreflex of holistische behandeling? Het is ontspannend, brengt het lichaam in balans en kan helend werken. Dit zal je in alle boeken en artikelen over voetreflexologie lezen. Volgens diversen onderzoeken heeft 95% van alle oorsprongen van ziekten te maken met stress. Daardoor kunnen er op verschillende manieren ernstige en minder ernstige aandoeningen aan de verschillende orgaanstelsels ontstaan. De een krijgt last van hart- en vaatziekten, de andere van maag-en darmproblemen, anorexia, hartkloppingen, transpireren, hoofdpijn, enz. om maar enkele van de talloze lichaamsreacties van stress te noemen. De stress is vaak de oorzaak van onze prestatiemaatschappij. We moeten aan veel eisen voldoen. En dat heeft soms een prijs.

We draaien daardoor hoog stationair (voet op het gaspedaal ondanks dat we in z’n ‘vrij’ staan) En als we proberen tot rust te komen (stationair) lukt dat in veel gevallen niet meer omdat we niet meer weet hoe dat voelt…

 

D.m.v. voetreflex-en/of holistische behandeling is het weer mogelijk om die rust te gaan ervaren. In het hoofd en in het lichaam. Door de behandeling word je geattendeerd op je voeten en word je ‘automatisch’ uit je hoofd getrokken. Je hoofd (het denken) gaat tot rust komen en ook je lichaam. Door de rust in je hoofd kan je weer rustiger gaan nadenken en beslissingen nemen. Nu heb ik het alleen nog over de ontspanning gehad, die het lichaam ervaart tijdens de behandelingen. Tijdens de behandelingen worden de organen, hormonen, spieren, gewrichten, enz., het gehele lichaam voor zo ver mogelijk in balans gebracht d.m.v. de drukpunten onder/op de voeten. Bijna alle behandelingen eindigen in een totale ontspanning.

 

En dat is mijn intentie; ontspanning in het lichaam en de geest creëren. Zoveel mogelijk in balans komen.