Voetreflexzone therapie


De gedachte van voetreflexzonetherapie is gebaseerd op de gedachte dat het lichaam, de geest en de ziel met elkaar verbonden zijn. Zij vormen tezamen één geheel. Door de reflexpunten in de voeten te stimuleren/activeren kan er een natuurlijke genezing van aandoeningen bevorderd of opgeheven worden. Het orgaan kan zich herstellen of versterken. Deze reflexpunten staan in verbinding met diverse organen, zenuwen, klieren en gewrichten.


D.m.v. voetreflexzone therapie behandelingen kan men in balans komen, in een betere conditie komen, zelf inzichten verkrijgen of zichzelf genezen. Het is net waar je zelf open voor staat. Het kan een eerste positieve aanzet zijn om het natuurlijk evenwicht te herstellen. De beide voeten worden in zijn geheel behandeld, want de klacht kan van een andere plaats komen dan van het orgaan waar je last van hebt. Het lichaam is één geheel!


Wanneer voetreflexzone therapie?

  • Altijd!! Alleen al voor de heerlijke ontspanning die men ervaart, een aandachtmoment voor jezelf.
  • Lichamelijke klachten, stress, hoofdpijn, vermoeidheid enz.
  • Balans, zelfvertrouwen en meer inzicht in je leven
  • En vele andere aandoeningen.


De behandeling duurt ongeveer 75 minuten. Het is prettig om tijdens de behandeling loszittende kleding te dragen. De eerste behandeling duurt 1,5 tot 2 uur omdat er een intake gesprek plaatsvindt over je algemene gezondheid situatie. Voetreflexzone therapie heeft het meeste effect als de behandelingen met regelmaat worden gegeven. Om goede resultaten te behalen is het aanbevolen om in ieder geval de eerste vier behandelingen wekelijks te ontvangen. Na deze vier behandelingen worden deze geëvalueerd. Men kan de behandelingen stoppen of men besluit tot een onderhoudsbehandeling waarvan de cliënt de frequentie bepaalt.


Omdat ik lid ben van de B.E.R. houd ik mij aan de onderstaande regels van de beroepsvereniging

  • Ik stel geen medische diagnose; bij twijfel stuur ik u door naar de huisarts
  • Ik schrijf geen geneesmiddelen voor
  • Ik heb de belofte van geheimhouding afgelegd
  • Ik verstrek de toelichting met mogelijke reacties voor, tijdens en na de behandeling aan de cliënt vóór de behandeling
  • Ik zal de voetreflexbehandeling geven volgens de methode van de B.E.R.